Over mij

Welkom op mijn website. Mijn naam is Jean Smeets. shiatsu therapeut en masseur in Nijmegen. ik ben gepromoveerd toxicoloog, en heb meer dan 10 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. In die tijd ontdekte ik dat een holistische kijk op de mens interessanter en vruchtbaarder is.  Ik raakte gefascineerd door shiatsu en volgde de opleiding tot Iokai (zen) shiatsu therapeut. Een intensieve vierjarige beroepsopleiding op HBO niveau. Ik ben niet dogmatisch in mijn benadering en maak gebruik van al mijn kennis en ervaring. Van de medische wetenschap naar de traditioneel Chinese geneeskunde, via mindfulness, meditatie en yoga. Ik geef ook oliemassages, waarbij ik natuurlijk ook de aandachtige en energetische shiatsu benadering toepas.  Recent heb ik de jaartraining Authentic Eros in Berlijn gevolgd, die opleidt tot Sacred Intimate Coach.

‘Ik raakte gefascineerd door de verwevenheid van lichaam en geest en hoe je door middel van de juiste aandachtige aanraking verrassend grote effecten kunt veroorzaken. Deze gaan veel verder dan het ontspannen van enkele spieren. Shiatsu werkt niet zozeer op de spieren alswel op de stroming van energie. Dit is geen zweverige onzichtbare energie. Het is de energie die we allemaal kennen als we zeggen dat we vol energie zitten of ons juist uitgeblust voelen. Door oefening kun je beter voelen waar deze energiestroming precies geblokkeerd is, bij jezelf en bij anderen. Hetzelfde principe vindt je ook terug in yoga, een andere passie.‘