Ontspannings massage

De massage is heerlijk ontspannend; e laat alle gedachten even achter je  en brengt je meer in contact met je lijf.

Stress verdwijnt, jen krijg je weer nieuwe energie. Tijdens de massage wordt het hormoon “oxytocine” aangemaakt, dat ervoor zorgt dat je beter kunt ontspannen. Dit “knuffelhormoon” is de tegenpool van adrelanine en noradrenaline en gaat de stress te lijf. Je komt lekker in je vel te zitten en je voelt minder stress en vermoeidheid. Ook sporters hebben, na de fysieke inspanning, veel plezier van een fijne ontspanningsmassage.

Een ontspanningsmassage zorgt daarnaast voor een betere doorbloeding, diepere ademhaling en versoepeling van spieren en pezen op. De afvoer van afvalstoffen wordt door een ontspanningsmassage gestimuleerd. Ondertussen kom je volledig tot rust en laat je spanning van je af vloeien.

 

Hoe voorkom je stress? In een druk leven liggen stress en alle bijbehorende fysieke en geestelijke klachten altijd op de loer. Het lichaam geeft op allerlei manieren signalen af als het “genoeg” is geweest. Het is verstandig om hier naar te luisteren en er iets aan te doen, maar het is eigenlijk nog veel beter om er voor te zorgen dat je die klachten voor bent.